Byggindustrin

Senaste nytt från Sveriges Byggindustrier

 1. När möjligheten att ta över familjeföretaget Byggnads AB Lennart Eriksson dök upp behövde Teresa och Anders Johansson inte lång betänketid. Idag, tre år senare, är det full fart för de nya ägarna med 125 pågående projekt. 

 2. Den 1 juli 2018 trädde flera nya lagar i kraft. Här har vi samlat de fyra lagar som berör dig i bygg- och anläggningsbranschen.

 3. entreprenadjuristen_svarar_Carina_U_M.jpg

  Vad är nytt med nya ABS 18?

  Om man är van att använda sig av ABS 09 kommer man att känna igen sig i ersättaren ABS 18. Vi har uppdaterat avtalsvillkoren och kontraktsformuläret för att överensstämma med ny lagstiftning och praxis. Förändringarna i nya ABS 18 är huvudsakligen redaktionella, men vi vill särskilt lyfta fram att förbudet mot att överlåta entreprenadavtalet har tagits bort samt att besiktningsmannen nu ska värdera hur stort belopp som en beställare har rätt att hålla inne tills eventuella fel avhjälpts. I övrigt har laghänvisningar uppdaterats och vissa begrepp korrigerats för att överensstämma med gällande lag.

  Mitt råd är att byta ut sina gamla kontraktsmallar och hämta hem de nya som finns på hemsidan.

  ABS, som står för Allmänna bestämmelser för småhusentreprenader, är ett samlingsnamn på avtalsvillkor med tillhörande kontraktsformulär som Sveriges Byggindustrier tar fram tillsammans med Konsumentverket och Villaägarna. Villkoren ska exempelvis användas när en konsument vill bygga ut sin villa. Läs mer här.

Epoq Kök

logo-epoq

Söderbyggen AB har nu blivit certifierade av Epoq kök.

Epoq levererar smarta lösningar från början till slut - från att du börjar planeringen, tills du är klar med hemmets viktigaste rum. Vi ger dig ditt drömkök till konkurrenskraftiga priser - utan att kompromissa med kvalitet, design eller möjligheter

Epoq köken säljs exklusivt av

elgigantennewlogo